Wat te doen in Costa Rica? Wat niet!

Costa Rica is een prachtig land in het Noorden van Zuid-Amerika. Het land heeft ontzettend veel mogelijkheden en er is van alles te doen. Maakt dit Costa Rica tot het ideale vakantieland voor de avontuurlijke reiziger? Misschien wel! Alle mogelijkheden hier opsommen is onmogelijk. We hebben de leukste en meest unieke bezigheden voor je opgesomd. Als je nog geen tickets geboekt hebt is de kans groot dat je dat hierna gaat doen!

Wildkamperen op het strand

Costa Rica kent eindeloze kustlijnen aan de Noord- en Zuidkant. Ideaal voor een lekker stranddagje, maar nog veel idealer voor een overnachting! De exacte regels kunnen verschillen per strand, check die dus altijd goed van te voren. Om sommige stranden mag je namelijk met de auto het zand oprijden. Huur dus een stevige Jeep met vierwielaandrijving en zoek een mooi plekje uit. Je kunt heerlijk in slaap vallen met het geruis van de zee op de achtergrond. Als je gaat wildkamperen is er natuurlijk geen opzichter of beveiliging aanwezig. Schat dus zelf in hoe veilig het strand is wat je hebt uitgekozen. Enjoy!

Dieren spotten in de jungle

Als je de Nederlandse natuur gewend bent dan ben je al onder de indruk van een ekster of een konijn. In dat geval zul je je ogen uitkijken in de jungles van Costa Rica. De natuur is overweldigend en de biodiversiteit is gigantisch. Let wel op: wandel niet zomaar op eigen houtje het bos in, maar regel altijd een gids. De oerwouden kunnen namelijk zeer verraderlijk zijn. Je raakt eenvoudig gedesoriënteerd en het weer kan in enkele minuten compleet omslaan. Als je je echter goed voorbereid kan het één van de mooiste tripjes worden uit je leven. Spot schreeuwende apen, felgekleurde gifkikkers, prachtige vogels en tropische insecten.

Laat jezelf verwennen in een resort

Hoewel Costa Rica het perfecte land is voor avontuur, kun je er ook heerlijk relaxen. Zoek bijvoorbeeld één van de vele luxe resorts op na een meerdaagse hike door de jungle. Laat jezelf hier verwennen met massages en heerlijk eten. Als je budget toereikend genoeg is kun je kiezen voor een zwembad met uitzicht over de uitgestrekte bossen. Eerlijk, wat wil je nog meer?

Geen vakantie zonder party!

Je vakantie zit er bijna op. Je bent een aantal weken kriskras door het land getrokken en bent elke uitdaging aangegaan. Verwilderd zit je in je hotelkamer of hostel en heb je nog maar behoefte aan één ding: fissa! Gelukkig ben je ook hiervoor in Costa Rica op de juiste plek. Verwacht geen lange boulevards met eindeloos veel feesttenten, zoals in Spanje bijvoorbeeld. Wat je wel kunt verwachten zijn leuke besloten feesten op de mooiste locaties. Regel op tijd kaartjes en dans met je voeten in het zand tot de zon onder gaat. Bestel je favoriete cocktail en je hebt een avond om nooit meer te vergeten.

Je leest het al, wij zijn onder de indruk van Costa Rica. De mogelijkheden die het land biedt zijn eindeloos. Of je nou een actieve vakantie wil of een chill vakantie, je kunt hier in beide gevallen terecht. Oftewel: tickets boeken en gaan!