Leuke plekken te bezoeken met een huurauto Curaçao

Zonnen tussen de kliffen bij Playa Lagun

Pak zeker de snorkels, zonnecrème en zwemspullen in voor je uitstapje naar Playa Lagun aan de noordwestelijke rand van het eiland. Het is een rustige en verborgen kleine enclave van Caribisch zand, op een toppositie tussen twee kolossale rotswanden. In de zee wemelt het van de koraalriffen, terwijl je op het strand zelf kunt luieren op een aantal ligstoelen en sofa’s. Je kunt ook heerlijk mensen kijken op Lagun, waar de plaatselijke bevolking van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat op hun kleurrijke vissersbootjes de baai in en uit drijft.

Tussen de turkooizen zee en het fonkelende zand op Playa Cas Abou

Misschien wel het meest typisch Caribisch aandoende stuk zand op het hele eiland, is de kleine witte baan die zich verbergt tussen de rotsachtige kliffen van Playa Cas Abou een heerlijke plek om te komen relaxen, zwemmen, snorkelen en de tropische warmte op te snuiven.

Er zijn veel rieten parasols en grote granieten rotsblokken voor schaduw, veel watersportwinkels voor kajaksessies op zee, en zelfs een speelplaats voor reizigers met kinderen op sleeptouw. Het zijn echter de drinkplaatsen die echt de massa trekken, met cocktails die tot diep in de avond uit de Daiquiri Bar stromen!

Dineer in stijl bij Baoase

De ene helft culinaire masterclass en de andere helft luxueus resort, Baoase ligt op een steenworp afstand van de met keien bezaaide kustlijn van Curaçao, ten zuiden van Willemstad. Het restaurant geniet van weidse uitzichten over de fonkelende privé lagune van het hotel en Bibi’s Island erbovenop, met dekruimtes en rieten cabana’s die de houten tafels verbergen. Het menu, een medley van verfijnde Caribische spijzen met een vleugje Europese keuken, faalt zelden om indruk te maken. Verwacht mashups van leeuwvis en avocado, wagyu rundvlees en tartaar van tonijn, dat alles afgerond met enkele zinderende Aziatische thema-avonden en kookworkshops.

Tip: Ontdek Curaçao. Geniet in een huurauto die jou het best past.

Boot over naar Klein Curaçao

Een piepklein scheerbeurtje land dat in de Caribische deining ligt tussen zuidelijk Curaçao en Bonaire, biedt dit satelliet-eiland een geweldige bestemming voor bootvaarders. Ga de zee op en steek de zeestraat over om de zonovergoten kustlijn van lage zandbanken en wuivend zeegras te bekijken.

Je ziet rieten tropische hutjes, ontelbare dobberende vissersboten bemand door de plaatselijke bevolking, en veel zonaanbidders die genieten van de onontwikkelde kust. En dan zijn er nog de dolfijnen en roggen die onder de golven van de oceaan drijven – wat onderweg een paar mooie zeesafari’s mogelijk maakt.

Geniet van het mooie Blauwbaai

Omringd door de palmentuinen en golfholes van het Blue Bay Resort even ten noorden van Willemstad, is het geliefde Blauwbaai een echt knap klein strand. De baai, geliefd bij plaatselijke bewoners en reizigers, wordt omzoomd door met een briesje begroeide palmtuinen en kleine kliffen.

En hoewel je op het zand overdag heerlijk kunt zonnebaden en strandjutten, is het het onderwater dat de mensen echt trekt. Dekens van koraal bedekken de oceaanbodem en er zijn scholen veelkleurige tropische vissen in overvloed, zodat deze baai een hotspot is voor snorkelaars en zwemmers.

Bezoek Fort Amsterdam

Hoewel de knappe gebouwen van Fort Amsterdam nog steeds in gebruik zijn als de regeringskantoren van Curaçao, kun je ze nog steeds bezoeken op een klein stukje lopen van de historische kades van de hoofdstad. Beschilderd in mooie mosterdgele tinten lijken de elegante gevels en frontispices die het UNESCO Werelderfgoed sieren rechtstreeks geplukt uit de straten van een stad in de Lage Landen. Ga naar de centrale binnenplaats voor een paar van de beste fotomomenten, en vergeet niet de historische protestantse kerk (daterend van ver terug in 1786) te bekijken die aan het complex grenst.

Begrijp de duistere kant van het eiland in het Kura Hulanda Museum

Dit veelgeprezen museum, dat gevestigd is op het terrein van een oud handelsgebouw midden in Willemstad, biedt een ontnuchterende en vaak opzienbarende blik op de decennia waarin de slavenhandel de economie in deze contreien dreef.

De verzamelingen werpen een blik op de behandeling van ontvoerde volkeren die tijdens het hoogtepunt van de periode over de Atlantische Oceaan kwamen, en richten zich ook op hoe de erfenis van die donkere periode aspecten van de Carib-cultuur op Curaçao is gaan smeden en opnieuw smeden. Er zijn ook relikwieën uit Mesopotamië, en andere die betrekking hebben op de Arawak Indianen die het eiland bewoonden vóór de komst van Columbus.

Ga ondergronds bij de Grotten van Hato

Bezaaid met rotstekeningen en doorspekt met kolossale stalactieten en stalagmieten vertellen de ondergrondse spelonken van de Grotten van Hato het verhaal van Curaçao als geheel. Ooit waren ze het thuis van inheemse indianenstammen, later fungeerden ze als toevluchtsoord voor ontsnapte slaven van de plantages. Vandaag kunnen grote delen van het ondergrondse systeem bezichtigd worden, en reizigers kunnen de bolvormige rotsen en keien onder de grond bespieden, die allemaal schitterend verlicht worden door verlichting en af en toe een plughole dat van de bosbodem erboven naar beneden daalt.

Wij reizen rond, jij ook?